Un nou proiect al profesorilor şi elevilor unirişti în parteneriat cu Google NY şi Asociaţia Uniriştii

 

În cadrul Google RISE Awards, finanţat de compania Google, s-au înscris peste 800 de proiecte educaţionale din întreaga lume. În urma analizei acestor au fost declarate 30 câştigătoare, şi doar unul singur din România, cel al Colegiului Naţional Unirea.

http://www.google.com/edu/rise/recipients.html

Proiectul RISE (Roots in Science and Engineering - în traducere bazele ştiintei şi ingineriei) doreşte să ajute elevii de pretutindeni în abordarea şi înţelegerea ştiintelor exacte şi a bazelor programării.

Proiectul iniţiat de CNU în parteneriat cu Asociaţia Uniriştii îşi propune să creeze o nouă şcoala de creatori de lecţii video pentru calculatoare, tablete şi telefoane mobile, mai ales pe domenii legate de matematică, informatică, fizică, chimie şi biologie.

Echipe de elevi şi profesori vor învăţa să creeze scenarii, să filmeze, să editeze un film, realizând momente video de 3-10 minute ce pot veni in sprijinul predării/învăţării.

Este o nouă provocare pentru profesorii şi elevii unirişti care vor continua un alt proiect cunoscut, IT&Science Caravan, desfăşurat acum doi ani în câteva şcoli rurale, finanţat tot de Google RISE Awards.

Acest nou proiectul îi are ca parteneri: Liceul teoretic “Ioan Slavici” din Panciu şi şcolile Gimnaziale din Jariştea şi Vulturu. De asemenea, partener în proiect este şi compania Intuitext alături de portalul www.didactic.ro.

Vor lucra sau vor colabora la acest proiect, pe tot parcursul anului 2013, peste 270 de elevi şi cca. 30 de profesori. Intenţionăm să alcătuim o arhivă de peste 100 de filme/momente cu caracter educaţional, prin contribuţia echipelor de elevi şi profesori implicaţi in proiect.

În cadrul proiectului LessonsOnDemand – Lecţii la cerere se va organiza în luna mai un seminar si o premiere a filmelor educaţionale realizate. La seminar vor participa profesori, elevi, ingineri Google, invitaţi ai universităţilor şi colegiilor din ţară. De asemenea, în luna iunie, doi reprezentanţi ai proiectului, vor fi prezenţi la Londra, la sediul Google, la un seminar despre educaţie prin ştiinţă şi programare.

Ecouri în presă:

CNU- unicul caştigător roman al unui proiect finanţat de Google

Elevii de la Colegiul Naţional „Unirea” învaţă să devină regizori de filme

„Uniriştii“ primesc finanţare de la Google